Boeken

unnamed 2

Verhalen van leven, 12 ouderen, 12 levensovertuigingen

Interviews met 12 ouderen, elk met een andere levensovertuiging. Van gereformeerd tot humanist, van antroposoof tot boeddhist. De geïnterviewden kijken terug op hun leven, vertellen hoe ze het vinden om oud te zijn en hoe ze zich verhouden ten opzichte van sterven en de dood. Het zal duidelijk zijn dat ook de Nederlandse geschiedenis in de verhalen vervlochten is. Het boek eindigt met een praktisch hoofdstuk met daarin achtergronden en tips over hoe samen met een oudere het levensverhaal op te tekenen.

Enkele reacties

Tineke: ik las het met zeer veel genoegen. Je schrijft warm, invoelend, begrijpend en met vaart, heel prettig om te lezen… En wat een kracht hebben al die mensen die jij hebt bezocht, wat een overlevingsdrang, wat een drang om zich te ontwikkelen.

Ineke: er spreekt voor mijn gevoel liefde uit al deze verhalen. Van jou voor hen als mens. Je probeert hun intenties, die soms achter een vloed van woorden verborgen zit, te zien. Ik kreeg bij het leven de ervaring dat al die levensverhalen je (mijn) eigen leven meer in perspectief zetten, me er wat rustiger en milder over maken.

Vriendin; mooi om de rode draad in alle verhalen bij elkaar te lezen: het op je eigen manier zin geven aan het bestaan en alle moed die je daarvoor nodig hebt en veerkracht die er steeds weer blijkt te zijn… Het “iemand te voorschijn luisteren” zit je als gegoten.

Verkrijgbaarheid: dit boek is inmiddels niet meer via de boekhandel verkrijgbaar. Het is nog voor 14,50 bij mij te koop. 

Gezicht gevonden, van gereformeerd theologe tot auralezeres

Gezicht gevonden; van gereformeerd theologe tot auralezeres. Najaar 2005 alweer is deze autobiografie verschenen (Sigma, Tilburg). Ik heb het geschreven omdat ik van schrijven houd en omdat ik mijn ervaringen op een rij wilde zetten. De tekst op de achterflap: “In de ik-vorm beschrijft de auteur de ontwikkeling van een aanvankelijk zeer gelovig gereformeerd meisje (1961) uit de Achterhoek dat zich vervolgens door haar studie theologie gedwongen ziet kerk en christendom te verlaten. Ze studeert nog wel af en preekt zelfs nog een paar keer terwijl ze niet meer aan een kerk verbonden is. Dan ontdekt ze haar intuïtie en dit zet haar op een nieuw spoor. Ze zorgt ervoor dat haar gevoeligheid haar kracht wordt en leert aura’s lezen, met positieve gevolgen voor haar dagelijks leven en haar spiritualiteit. De auteur schetst haar persoonlijke ontwikkeling aan de hand van gebeurtenissen uit haar veelbewogen leven, zoals ziekte en postnatale depressie, de dood van haar psychoanalyticus, en een echtscheiding. Haar geestelijke zoektocht gaat dwars door de feministische theologie, de filosofie en de psychoanalyse en eindigt vooralsnog bij de intuïtie. Dit is een verhaal dat nergens zweverig of sentimenteel wordt en ongetwijfeld vele lezers zal weten te boeien.” 

Dit boek is inmiddels uitverkocht. 

 

Sluit Menu