Mieke Heijerman

Eerst heb ik, naast werk en later kinderen, theologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In die periode ontdekte ik dat ik niet meer in één religie paste – het christendom in mijn geval. Na mijn afstuderen heb ik de opleiding tot aurareader gevolgd aan het Centrum voor Effectieve Intuïtie te Haarlem. Vele workshops en trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling volgden. Mijn belangrijkste leerschool is, zoals bij veel mensen, het leven zelf. De start was moeizaam en later kwamen, naast geluk, ziekte en verlies op mijn weg. Ik heb daarmee leren omgaan door, zo nodig met de hulp van anderen, mijn kracht en gevoeligheid op te zoeken en in te zetten op een manier die voor mij werkzaam is.

 

Tijdens dit proces heeft mijn spiritualiteit zich zodanig ontwikkeld dat deze voor mijn leven en werk een praktische bron van inspiratie is. Deze bevrijdingsweg heb ik beschreven in mijn boek ‘Gezicht gevonden; van gereformeerd theologe tot auralezeres’, zie onder de knop Boeken. Later verscheen mijn boek ‘Verhalen van leven, 12 ouderen, 12 levensovertuigingen’. Daarin 12 interviews met mensen op hoge leeftijd die elk een andere levensovertuiging hebben. Ze vertellen over hun leven, oud zijn en de dood. Het slothoofdstuk geeft tips voor het optekenen van levensverhalen door ‘leken’, zie opnieuw onder de knop Boeken.

Mijn opleidingen en levenservaring hebben in 1999 geleid tot ‘Mieke Heijerman, intuïtie & coaching’. Vanuit deze praktijk heb ik workshops en cursussen ‘praktische intuïtie’ en ‘lichaam en stemexpressie’ gegeven. Momenteel richt ik me vooral op het geven van readingen en het coachen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook ben ik enkele dagen per week werkzaam als algemeen geestelijk verzorger in zorginstellingen voor ouderen te Houten en Nieuwegein. Van nature heb ik graag contact met mensen over wat hen echt bezighoudt. Dat vind ik helemaal terug in mijn werk. Ik geniet ervan om mensen te ontmoeten en hen in hun groei te begeleiden, zowel individueel als in groepen.

Sluit Menu